Motocross/Enduro

Motocross Service

Vid 20-30 timmars intervall rekommenderas en service av din motocross fjädring. Försämring av dämpning och extra slitage av de inre delarna är ett tecken på att det snart är dags för service. Professionell racing kräver en service redan efter 10 timmars körning. Vi kan erbjuda två olika nivåer på service.

Service framgaffel

Service Inkluderar; komplett rengöring, puts av gaffelrör, inspektion av delarna, byter ut gaffeloljan och justerar oljenivån i gafflarna. Slitna delar byts ut.

Service stötdämpare

En service inkluderar; Komplett rengöring, polering av kolvstång, inspektion av delarna, byter ut stötdämparoljan och justerar gastrycket. Slitna delar byts ut.

 

OMBYGGNAD/REVALVING

Din motocross fjädring är sällan rätt inställd för din unika vikt, längd, kompetensnivå och typ av körning. En felaktig inställning kan resultera i antingen för hård eller för mjuk fjädring, dåligt grepp och kurvtagningsförmåga med brist på kontroll som följd. För att få ut det mesta möjliga av din fjädring rekommenderas en Revalving.

I denna ombyggnad ingår allt arbete som görs under en vanlig Service. Utöver detta ändrar vi de dämpande egenskaperna så att de passar dina villkor. Då inställningarna är individuella slutar inte vår service i samband med leveransen. Vi vill göra din ombyggnad optimal för dig och erbjuder obegränsad telefonsupport och omarbetningar om det behövs.

Revalvingtjänsterna omfattas av en exklusiv 30-dagars ”Performance Guarantee”. Det innebär att om inte revalvingen uppfyller era förväntningar kommer RG3 Scandinavia att göra om servicen utan extra kostnad.

RG3 Smart Valve™ är ventiler med unika egenskaper. Genom att använda två “fluid damping ports” med olika storlekar istället för en och samma, kan rätt volym gaffelolja strömma igenom ventilen beroende på med vilken hastighet du kör med.

Vid låg fart, ger Smart Valve ett kontrollerat vätskeflöde som hanterar stötar som ofta upplevs i hårda händerna vid denna hastighet. Och vid hög fart, ger Smart Valve tillräckligt mycket vätska för att undvika att du tappar känslan och kontroll.

Diamond Kit

RG3 såg behovet av ett fjädrings kit med högre kvalité än vad som fanns tillgängligt på motocross marknaden för original cyklar.
Fjädringen som fabriks teamen använde var mycket dyr och svårt att få tag på. Så med det i åtanke, utvecklade RG3 sitt egna “RG3 Diamond Kit”. Ett fjädrings paket som modifierar din nuvarande framgaffel och stötdämpare till att bli jämförbara i kvalité och utseende med fabriks kitten, men till ett mycket bättre pris.

RG3 Diamond Kit är en enorm förbättring över original fjädring i följande områden:
Ökad känsla för underlaget, Väldigt resistent mot slitage, starkt utmattnings skydd, En otrolig och pålitlig känsla på grund av den minimerade friktionen, som möjliggör att “ombyggnationen” blir mer exakt och ger dig en mjukare känsla.

Det ingår även alla fördelar från en “RG3 suspension revalve” som t.ex en rappare och mer progressiv känsla, special anpassad för dig, bättre fäste och förutsägbarhet, högre resistens mot att fjädringen slår i botten osv.

Vi servar KYB, SHOWA, WP, ÖHLINS, FOX

Service standard MX Framgaffel: 1380:-
Service standard MX Stötdämpare: 1080:-

Service Framgaffel MX Öhlins TTX: 1380:-

Service Framgaffel WP Cone Valve: 1380:-
Service Stötdämpare WP Trax: 1180:-

Service Snöskoterdämpare från: 800:-

Olja och eventuella slitdelar tillkommer vid service!

Ombyggnad fjädring fram och bak 50-85cc från 5200:-
Ombyggnad fjädring fram och bak 125-450cc från 7200:-

Priser är inkl. moms.
Vi använder vaacummaskin till våra service!

Vi är auktoriserad servicecenter för:

WP / SHOWA / ÖHLINS / KYB

Inställning och test på banan

Hos RG3 kan du boka din egen testdag för att få hjälp att ställa in din fjädring och lära dig jobba med din fjädring ute på våran testbana.

Inställning av din cross eller enduro på vår testbana : 2250:-/pers ca 3 tim
Hel testdag på vår testbana : 6250:- (Max 6 pers) 09:00-16:00
Priser är inkl moms.

Testbanorna ligger i Orsa alt Arlanda nära våra verkstäder!

Boka din testdag här